Ilmoittaudu mukaan työhyvinvointia tukeviin ilmaiswebinaareihin

9.8.2021

Syksyn ilmaiswebinaarisarjassa asiantuntijat kertovat, miten voit parantaa työhyvinvointiasi. Webinaareista saat keinoja niin työn tauottamiseen, työstä palautumiseen kuin oman mielesi hyvinvoinnin tukemiseen! Webinaarit toteutetaan yhteistyössä Tuuma-kustannuksen kanssa ja niistä ei oteta tallenteita. Ilmoittaudu heti - paikkoja on rajatusti!

Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 1/ 3: Aivosi tarvitsevat tauon

Torstaina 9.9. klo 18-19 Zoomissa

Miksi työn tauottaminen on aivoille niin tärkeää? Mitä aivoissa oikein tapahtuu, kun pidämme taukoa työstä?

Tutkijat ovat selvittäneet erilaisten taukojen vaikutusta työskentelyyn. He ovat tarkastelleet toisaalta työn kuormittavuudesta toipumista ja toisaalta tauon antamaa buustia kehon ja mielen toiminnalle. Tässä webinaarissa kuulet tieteellisiä perusteluja sille, miksi tauko on tärkeä ja myös tuottava osa työtä. Lisäksi saat tietää, miten taukokulttuuria on mahdollista kehittää paremmaksi.

Webinaarin vetää kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Häneltä ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Aivosi tarvitsevat tauon - Taukokulttuurin elvytysopas.

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 2/3: Näin tuet mielesi palautumista arjessa

Torstaina 16.9. klo 18-19 Zoomissa

Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa?

Tässä webinaarissa PsM Anniina Virtanen kertoo tutkimustietoon pohjaten, miten voit konkreettisesti edistää palautumistasi arjessa. Psykologinen palautuminen auttaa elpymään työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehän ja ehkäisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviä terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia silloinkin, kun voit jo ihan hyvin. Palautuminen ei ole vain työkyvyn ylläpitoa ja ongelmien ennaltaehkäisyä, vaan se voi auttaa elämään kokonaisuudessaan onnellista ja merkityksellistä elämää.

Anniina Virtanen on Työterveyslaitoksella tutkijana työskentelevä psykologi, joka tekee väitöskirjatutkimusta psykologisesta palautumisesta. Häneltä ilmestyy syyskuussa teos Psykologinen palautuminen, joka tutustuttaa sinut psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>


Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 3/3: Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi?

Torstaina 7.10. klo 18-19 Zoomissa

Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tässä webinaarissa kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä ilmestyy lokakuussa teos Terapian tarpeessa?

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>


Kysyttävää webinaareistamme?

Ota yhteyttä: koulutukset(at)entajoskauppa.fi

Artikkelin avainsanat:

työhyvinvointi, työhyvinvointiwebinaari, self help, elämänhallinta, jaksaminen, hyvinvointi, työelämä, webinaari

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu