Kun kuuntelee itseään ja toteuttaa omaa intohimoaan riittävästi, oikea hetki voi tulla yllättäen vastaan

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 21.7.2020

Kysyimme kolmelta sosiaalisen median vaikuttajalta heidän omasta Entä jos -hetkestään. Entä jos -hetki on se hetki, jolloin tajuaa jotain, joka parhaimmillaan saa muuttamaan elämän suunnan. Kolmantena kokemuksensa jakaa Janita Viitanen. INSTAGRAM


1. Mikä oma entä jos -hetkesi on ollut ja miksi?


Oma entä jos -hetkeni ajoittuu työelämään. Opiskelin toiseen ammattiin työn ohella, minkä jälkeen perustin yrityksen ja aloin työskennellä sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön ohessa. Minulle oli pitkään selvää, että haluan jäädä täysipäiväiseksi yrittäjäksi, mutta uskalluksen keräämiseen ja "oikean hetken" löytämiseen meni lopulta reilu vuosi. Vuoden jälkeen asetin itselleni päivämäärän, jonka jälkeen jään pois palkkatyöstä. Halu, motivaatio ja intohimo olivat niin vahvana, kun halusin kehittää omaa osaamistani yrittäjänä. Valmistumisen jälkeen työskentelin yhteensä 1,5 vuotta sivutoimisena yrittäjänä. Ja kaikki mennyt todella hienosti!

2. Mitä oman entä jos -hetkeen vaaditaan?


Oman kokemuksen kautta koin saavani vahvan luottamuksen siihen, että nyt on oikea aika. Tämä tuli noin puoli vuotta ennen kuin jäin pois palkkatyöstä, mutta tein jo silloin päätöksen, milloin jään pois. Uskon, että kun kuuntelee itseään ja toteuttaa omaa intohimoaan riittävästi, oikea hetki voi tulla yllättäen vastaan.

3. Voivatko mielestäsi kirjat tarjota tällaisia entä jos -oivalluksia? Onko joku kirja ollut sinulle käänteentekevä?


Olen aika menevä luonne ja kirjat toimivat itselläni rauhoittumiskeinona. Yritän opetella vielä enemmän, että kirjojen lukemisesta tulisi rutiinia, koska rakastan itseni kehittämistä ja kirjat ovat siihen todella hyvä keino. Minulle käänteentekeviä kirjoja ovat varmasti olleet You are a badass ja Pysäytä tunnesyöminen.

Artikkelin avainsanat:

se hetki, uskaltaminen, intohimo, elämänmuutos

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu