Viisi itsensä kehittämisen kirjoja lukevaa paljastaa, miksi lukevat ja mitä - osa 2: Anna-Maria K

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 4.6.2020

Jatkamme sarjaa, jossa viisi itsensä kehittämisen kirjojen lukijaa jakavat lukukokemuksiaan. Toisena ajatuksiaan jakaa Anna-Maria K. Hän on ravintoasiantuntija ja joogaan erikoistunut muutosvalmentaja, kokenut hoitoalan ammattilainen, FAF Personal Trainer®, kuntosaliohjaaja sekä hyvinvointi- ja lifestylebloggaaja.


Anna-Maria kokee tärkeäksi vaikuttaa ja auttaa varhaisessa vaiheessa. Hän on kiinnostunut siitä, miksi jokin on niin kuin on. Hänen mielestään mieli on ihmisen vahvuus sekä heikkous ja itsetuntemus tärkeä tekijä muutoksessa. Anna-Maria valmentaa tämänvuoksi toimivien aivojen ja joustavan ajattelun näkökulmasta käsin.


VERKKOSIVU | INSTAGRAM

1. Mitä itsensä kehittämisen kirjaa olet viimeksi lukenut? Millaisia fiiliksiä kirja herätti?


Luin juuri Jenni Janakan Röyhkeyskoulun. Luin kirjan, koska tavoitteeni oli lisätä omantunnonarvoani. Se toimi! Tuli sellainen fiilis, että jumankekka nyt loppuu tämä itsensä pienentäminen. Mä olen perhanan pätevä ja osaava. Tiesin tämän toki ennenkin, mutta silti jokin puoli itsessä onnistui vähättelemään. 

2. Miksi itsensä kehittämisen kirjat kiinnostavat sinua? Millaisia oivalluksia, ideoita, inspiraatiota olet ehkä saanut niistä?


Olen muuttanut elämäni kirjojen avulla. Sain siskoltani Minna Marshin Mentaaliherätyksen vuosia sitten. Siitä kaikki alkoi. Suhtauduin noihin aikoihin työhöni ja elämääni kyynisesti. Kärsin unihäiriöistä ja elämäntavatkin olivat pielessä. Taustalla oli masennusta, ahdistusta ja myös työelämä hiersi. Kirjan avulla ymmärsin ottaa vastuun omasta elämästäni. Hoksasin, että on muutettava asioita, jotta asiat voivat muuttua. Toinen mullistava kirja oli Päivi ja Santeri Kanniston Vapaana elämisen taito. Sen avulla ryhdyin kyseenalaistamaan monia asioita ja näkemään elämää eri tavalla. Aivan mahtava kirja!

3. Mitä itsensä kehittämisen kirjaa suosittelisit myös muille? Miksi?


Kahta jo mainittua voin suositella lämmöllä, mutta lisätään tähän vielä kolmas minua auttanut kirja. Kimmo Takasen Tunne lukkosi -kirja avasi itsetuntemustani isosti. Sain monia ahaa-elämyksiä. 

4. Itseään voi kehittää monella tavalla. Onko kirja sinusta tähän hyvä keino? Jos on niin, miksi?


Minusta kirja on hyvä väylä itsensä kehittämiselle, mikäli lukemaansa sisäistää ja omaksuu. Salaisuus on siinä, että kirjan oppeja soveltaa omaan elämäänsä ja siirtyy siis aktiiviseen toimintaan. Luen ja opiskelen edelleen todella paljon. Luvussa on nytkin melkein kymmenen kirjaa samaan aikaan. Yhdistän lukemista sekä liikuntaa, sillä liikunta auttaa painamaan asioita mieleen. 

Artikkelin avainsanat:

itsensä kehittäminen, self help, kirjat, elämänmuutos

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu