Hetki, joka muutti Tuomo Kasasen elämän suunnan: "Kaikista hienointa on se, että olen voinut auttaa muidenkin matkaa hädän hetkellä"

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 28.5.2020

Kysyimme kolmelta sosiaalisen median vaikuttajalta heidän omasta Entä jos -hetkestään. Entä jos -hetki on se hetki, jolloin tajuaa jotain, joka parhaimmillaan saa muuttamaan elämän suunnan. Ensimmäisenä kokemuksensa jakaa Sieluni silmin -bloggari Tuomo Kasanen. SIELUNI SILMIN INSTAGRAM

1. Mikä oma entä jos -hetkesi on ollut ja miksi?


Viime aikoina suuria entä jos -hetkiäni ovat olleet ne, kun minulle on kerrottu, että blogissa tai somessa jakamillani kokemuksilla on oikeasti ollut merkitystä jollekulle. Tätä en olisi voinut ikinä kuvitella kolme vuotta sitten, kun makasin itse kotona uupumuksen kourissa täysin toivottamana elämäni suhteen. Tuolloin kaikki tsemppipuheet ja voimaannuttamislauseet tuntuivat lähinnä huonoilta vitseiltä. Nyt, jokunen vuosi myöhemmin, olen oppinut itsestäni ja elämästäni enemmän kuin olisin voinut ikinä kuvitella. Ja kaikista hienointa on se, että olen voinut auttaa muidenkin matkaa hädän hetkellä. Sitä tunnetta ei voita mikään.

Toinen entä jos -hetki liittyy tähän vuoteen. Olin aikanaan päättänyt, etten osaa tanssia ja en ikinä opi tanssimaan. Nyt neljä kuukautta katutansseja treenanneena näen tanssisalin peilistä aika-ajoin taidokkaastikin tanssivan ja siitä suuresti nauttivan miehen. Tällöin minut valtaa suuri entä jos -fiilis!

2. Mitä oman entä jos -hetkeen vaaditaan?


Uskon siihen, että mihin tietoisesti fokusoi mielensä, energia ja lopulta myös toiminta suuntaavat. Mutta ihan ensiksi täytyy olla itselleen rohkean rehellinen: missä olen nyt ja mihin haluan mennä? Sattumat vain täydentävät palasia, jotka ovat löytyneet ja alkavat loksahdella päättäväisessä ohjauksessa paikalleen omalla painollaan, ei pakotetusti.

Voivatko mielestäsi kirjat tarjota tällaisia entä jos -oivalluksia? Onko joku kirja ollut sinulle käänteentekevä?


Voivat ehdottomasti! Itselleni esimerkiksi Eva Wahlströmin elämänkerta Rajoilla oli yksi suurimmista impulsseista ruveta itsekin kirjoittamaan. Tunsin vertaistuen voiman kirjan kautta. Myös Pura rutiinit atomeiksi on ollut suuri löytö tänä vuonna. Se vaikutti suuresti arkeeni — ja ehdottoman positiivisesti! 

Artikkelin avainsanat:

se hetki, elämänmuutos, itsensä kehittäminen

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu