Viisi itsensä kehittämisen kirjoja lukevaa paljastaa, miksi lukevat ja mitä - osa 1: Always somewhere else

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 22.5.2020

Aloitamme sarjan, jossa viisi itsensä kehittämisen kirjojen lukijaa jakavat lukukokemuksiaan. Ensimmäisenä ajatuksiaan jakaa Always somewhere else -bloggari. Mira-Marie on villasukkia ja sadepäiviä rakastava ikuinen runotyttö kirjoittelee elämästään keltaisessa rintamamiestalossa. Hänen bloginsa sisältää tarinoita ruuhkavuosista, rakkaudesta ja haaveista.

BLOGI | INSTAGRAM

1. Mitä itsensä kehittämisen kirjaa olet viimeksi lukenut? Millaisia fiiliksiä kirja herätti?


Viimeksi olen lukenut Pim! Olet luova -kirjan. Tutustuin myös korttipakan käyttöön luovassa työskentelyssä. Työstän parhaillaan isoa projektia eteenpäin ja kirjasta sekä korteista oli minulle suuri hyöty. Sain vahvistusta ajatuksilleni ja tukea yksinäiseen työskentelyyn. Opin uutta ja muistin myös jo unohtuneita viisauksia. Mikä tärkeintä, opin antamaan itselleni myös aikaa. Aivot kaipaavat välillä lepoa. On hyvä muistaa kohdella itseään myös lempeästi. Aamulla vastaus voi olla valmiina mielessä.

2. Miksi itsensä kehittämisen kirjat kiinnostavat sinua? Millaisia oivalluksia, ideoita, inspiraatiota olet ehkä saanut niistä?


Olen lukenut paljon kirjoja herkkyydestä ja tietoisesta hidastamisesta. Kirjat ovat tarjonneet runsaasti ajattelemisen aihetta ja ikkunan toisenlaiseen tapaan elää. Uskon, että jokaisesta kirjasta on jäänyt elämääni jotakin: pieniä rikastuttavia asioita, jotka ovat lisänneet hyvää oloa arjessa ja ymmärrystä itseä ja muita kohtaan. Kirjojen lukeminen tarjoaa aina pienen levähdyksen omasta hektisestä arjesta. On suorastaan taivaallista irtautua välillä kaikesta. Lukeminen on aina ollut minulle tärkeää, kuin oma maailma, missä on hyvä olla.

3. Mitä itsensä kehittämisen kirjaa suosittelisit myös muille? Miksi?


Uskon, että juuri oikeat kirjat etsiytyvät lukijansa luokse. Kaikki sellainen, joka tukee itsetuntemusta, lisää myös hyvää oloa. Nykyisin kirjoja kirjoitetaan myös ihanan lempeällä otteella. Ehdottomuuksia on vähän ja lukijalle jätetään ilahduttavan paljon tilaa omien oivallusten tekemiseen. Toisinaan kirjat ovat kuin vuoropuhelua. Aihetta alustetaan ja sen jälkeen lukija saa vastata kysymyksiin. Näin lukija pääsee osallistumaan ja miettimään omaa elämäänsä kysymysten kautta.

4. Itseään voi kehittää monella tavalla. Onko kirja sinusta tähän hyvä keino? Jos on niin, miksi?


Kirjojen arvostus on ja pysyy. Kirjat ovat luonteva tapa hankkia tietoa, ja lukeminen vaatii meiltä pysähtymisen hetkeen. Monelle juuri tuo pysähtyminen on kullan arvoista. Me ihmiset olemme tottuneet menemään, tekemään ja suorittamaan lakkaamatta. Työn tulisi tuottaa lähes välittömästi tulosta. Olemme malttamattomia. Kirjan parissa ajatustyöskentely on kenties näkymätöntä työtä mutta paljon rikkaampaa ja moniulotteisempaa. Lukeminen on rikkaus ja se kannattaa aina, kuten eräs viisas mies aikoinaan sanoi.

Artikkelin avainsanat:

itsensä kehittäminen, lukeminen, kirjat, self help

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu