Tunnistatko sen hetken?

Kirjoittanut: Jutta Vainio - 8.4.2020

Kirjanystävä törmää siihen hetkeen usein. Esimerkkinä omista niistä hetkistä käy esimerkiksi se, kun Sirius Musta sanoo Harry Potter ja Feeniksin kilta -kirjassa, että elämä ei jakaannu vain hyviin ihmisiin tai kuolonsyöjiin, tai kun Pikku Prinssi sanoo, että vain sydämellään näkee hyvin. Mark Mansonin kirjasta Kaikki menee päin helvettiä taas opin amor fatin tarkoituksen ja inspiroiduin tatuoimaan lauseen itseeni. Niin kovasti se puhutteli. Se hetki liikuttaa ja koskettaa ja palaa mieleen usein. Siitä voi tulla jopa elämän ohjenuora.

Minä rakastan erityisesti self help -kirjoja. Ahmin niitä. Olen usein ystäviltäni hakenut apua "ongelmaani". Miten innostua romaaneista? Mistä dekkarista innostun? Mitä romaaneja ihmiset nyt lukevat? Silti kerta toisensa jälkeen tartun aina lähimpään itsensä kehittämisen kirjaan.

Miksi?

Koska se tarjoaa minulle useammin, nopeammin ja joskus jopa saman tien sen hetken. Uskon, että sinäkin olet kokenut sen, koska olet nyt täällä. Sen hetken tunnistaa siitä, että suustasi pääsee spontaani "Joo!", nyökytät päätäsi tai haluat huutaa maailmalle, miten samaa mieltä olet kirjailijan kanssa. Otat ehkä kuvan kohdasta, joka sinua puhuttelee. Saatat myös olla bloggaaja tai vloggaaja, joka kirjoittaa oivalluksistaan, joita ne hetket ovat antaneet. Saatat inspiroitua niin paljon siinä hetkessä, että viestität ystävälle tai kerrot puolisolle, että tiesitkö, tämä minun tapani toimia on ollut aika pitkään jo huono, testaan tämän kirjan oppeja ja teen jatkossa toisin. Itsensä kehittämisen kirjan voima on parhaimmillaan valtava, koska se saa meidät muuttumaan itse. Nämä kirjat eivät useinkaan kerro, mitä muut ympärilläsi tekevät väärin. Joskus toki sitäkin.

Kuten vanhaa sanonta meitä opettaa, vain itseään voi muuttaa.

Se hetki on myös syy sille, miksi sinä olet siellä: ruudun toisella puolella. Entä jos -kauppaa on rakennettu jo pari vuotta, mutta viime syksynä asia nytkähti eteenpäin, kun tajusimme sen hetken arvokkuuden. Ja sen, että olisipa se jokaisen helppo saavuttaa. Itsensä kehittämisen kirjat kokoavalle verkkokirjakaupalle on selkeä tarve. Verkkokaupastamme löydät kirjat aihepiireittäin luokiteltuna ja maanantaisin saat uutiskirjeemme tilatessasi Mahdollisuuksien maanantai -uutiskirjeen, jossa on ajatus, harjoitus tai muu viikkoosi inspiraatiota ja jaksamista tuova pläjäys.

Self help voi parhaimmillaan muuttaa elämäsi. Entä jos voit kirjojen avulla muuttaa mielesi?

Tervetuloa matkalle!Jutta Vainio on Entä jos -kaupan yhteisöpäällikkö, joka syttyy self help- ja brainy books -kirjoista ja ajatusten yleisestä ravistelusta.

PS. Mietitkö mikä tuo sydän on tuotteidemme yhteydessä? Saat sillä kerättyä lempikirjasi omaan Tykkäykset-listaan. ♥ Tee siis tilisi aivan sivun yläosasta ja ala kerätä lempparikirjojasi omaan listaasi!

Artikkelin avainsanat:

se hetki, itsensä kehittäminen, kirjat, lukeminen, self help

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu