12 itsensä kehittämisen uutuuskirjaa syksyltä 2020

Kirjoittanut: Iina Niemelä - 29.10.2020

Entä jos on itsensä kehittämisen kirjojen verkkokauppa, joka kerää yhteen Suomen eri kustantamoiden inspiroivat ja motivoivat self help -kirjat. Tarjontaamme päivitetään jatkuvasti ihanilla uutuuksilla. Tässä pääset tutustumaan kategorioittain muutamiin niihin kirjauutuuksiin, jotka piristivät valikoimaamme syksyllä 2020. Joko joku näistä piristää sinun kirjahyllyäsi?

Terveys ja hyvinvointi


Pirjo Saarnia: Suuri ravintohuijaus — 25 ravintoväittämää jotka eivät pidä paikkaansa


Ravitsemukseen liittyy nykyään niin paljon harhaanjohtavaa uutisointia, että kenen tahansa on vaikea pysyä perässä. Yhdellä viikolla maitotuotteet ovat luuston terveyden kannalta välttämättömiä, toisella kalsium kerääntyy suonten seinämiin tukkeumiksi. Entä mihin perustuvat ihmedieetit, uutuustuotteet ja elämäntapavalmennukset? Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia käsittelee kirjassaan vuodesta toiseen mediassa ajelehtivia virheellisiä terveysväittämiä. Hänen esittämänsä tieto on luotettavaa ja tieteellisiin tutkimuksiin pohjustettua. Tämä kirja tekee terveellisestä ravitsemuksesta juuri niin helppoa kuin millaista sen olisi aina pitänytkin olla. Opi ravinnosta luotettavasti: osta Suuri ravintohuijaus tästä.

Kathryn Nicolai: Unisatuja rauhattomille aikuisille


Kaikki mielet tarvitsevat lepopaikan — mutta erityisesti apua sellaisen löytämiseen kaipaavat mielistä kiireisimmät. Suositun Nothing much happens -unipodcastin ylläpitäjä Kathryn Nicolai on kirjoittanut kirjan tarinoista, jotka auttavat meitä hidastamaan ja nukkumaan paremmin. Kun aivot käyvät ylikierroksilla, kirjan unisadut vievät rentoutuneeseen ja levolliseen mielentilaan, jossa mieli antaa itselleen luvan nukahtaa. Osta tyynnyttävistä tarinoista täytetty Unisatuja rauhattomille aikuisille tästä.

Lempeys ja armollisuus


Elina Jokinen: Säröjen kauneus ja Päivä, jona Stella Julmala tuli hulluksi


Elina Jokisen poikkeuksellinen kirjapari koostuu Stella Julmalan elämään pureutuvasta kertomakirjasta sekä omien säröjen hyväksymiseen kannustavasta tietokirjasta. Muista elämäntaitokirjoista poiketen tietokirja, Säröjen kauneus, ei pyri viemään sinua määrätietoisesti eteenpäin, vaan pikemminkin kannustaa sinua kuuntelemaan itseäsi. Armollisen kirjan tavoitteena on tila, jossa ajatuksesi ovat kirkastuneet ja hyväksyt itsesi — säröineen kaikkineen.

Stella Julmalan fiktiivinen tarina hulluudesta, lestadiolaisuudesta ja perheiden vaietuista salaisuuksista auttaa käsittelemään tietokirjassa esiteltyjä ilmiöitä inhimillisellä tasolla ja luo niille merkityksellisen samaistumispinnan. Tietokirjan avulla voi puolestaan ymmärtää tarinassa koettuja tunnekokemuksia paremmin. Kirjat sopivat luettavaksi yhdessä, erillään, peräkkäin tai päällekkäin. Osta armollinen Säröjen kauneus tästä ja kertomakirja Päivä, jona Stella Julmala tuli hulluksi tästä.

Stéphane Garnier: Elä kuin kissa


Oi, oppi ottakaamme kissoista! Ne eivät murehdi eläkesäästöjään, menetä yöuniaan joutavien asioiden takia tai vaivaa itseään täyteen ahdetulla aikataululla. Niiden elämä ovat ihailtavan rauhallisen zen-tilan vallassa. Elämällä kuin kissa helpotat stressiäsi ja vähennät pahaa mieltä. Opit, kuinka elämää pitäisi elää — ja muistat aina sen, minkä arvoinen olet. Löydä tie huolettomaan elämään: osta Elä kuin kissa tästä.

Omien taitojen kehittäminen


Mirjami Haimelin & Satu Rämö: Kynä — kaikki tärkeä kirjoittamisesta ja Kynä — tehtäviä oman äänen löytämiseen


Kirjoittaminen on meille kaikille yhteiseksi luotu ilo — se ei ole vain kirjailijoiden etuoikeus. Kirjoittamisen voimasta ja sen onnistumisen tunnuspiirteistä kertovat Mirjami Haimelin ja Satu Rämö Kynä-kirjasarjassaan. Sarja koostuu teoria- ja tehtäväkirjoista, joista ensimmäinen käsittelee luovan kirjoitusprosessin läpikotaisin. Saat tietoa ja vinkkejä aloittamisesta, tiedonhausta, palautteesta, luovuusblokeista, inspiraatiosta, flow-tilasta, uskottavuudesta — siis kaikesta, mikä vain on olennaista mukaansatempaavan tekstin tuottamisen kannalta. Tehtäväkirja puolestaan vie kaikki nämä opit käytäntöön miltei sadan harjoituksen avulla. Samat pääteemat kantava tehtäväkirja on varmistuksesi siitä, ettei oppimasi jää vain ajatuksen tasolle. Lue esittely kirjoittajan parhaasta työkalusta eli Kynä-kirjasarjasta täällä.

David Robson: Älykkyysloukku — miksi teemme tyhmiä virheitä ja miten tehdä parempia päätöksiä


Tiedekirjoittaja David Robson pureutuu esikoisteoksessaan kattavasti siihen, miten vinoutunut käsityksemme älykkyydestä on. Opit erilaisista harhoista ja ennakkoluuloista, jotka määräävät päätöksentekoamme. Kirjassa selviää, että älykkyys ja koulutustaso eivät todellakaan kulje käsi kädessä — päinvastoin, usein juurikin korkeasti koulutetut ja arvostetut tutkijat sokeutuvat omalle puolueellisuudelleen ja tekevät muita enemmän virheitä. Teos on samaan aikaan sekä isku vasten kasvoja että lohduttava näyttö siitä, kuinka kuka tahansa voi tehdä älykkäitä valintoja taustoistaan riippumatta. Tee parempia päätöksiä ja tutustu Älykkyysloukku-kirjaan lukemalla esittely täällä.

Itsetutkiskelu


Janne Viljamaa: Minä ja marttyyri


Marttyyri loistaa syyllistämistaidoillaan ja elää kiitoksella. Hän uhrautuu, kärsii ja joustaa aina muita enemmän — ja odottaa tästä ansaitsemaansa huomiointia. Jos tunnet olosi välillä vaivaantuneeksi tai syylliseksi tuttavasi seurassa, voi tässä olla syy miksi. Sosiaalipsykologi ja tietokirjailija Janne Viljamaa julkaisi kirjan marttyyriudesta ja siitä, kuinka hillitä nämä piirteet niin itsessään kuin lähiomaisessakin. Marttyyrin lähipiirin on vahvistettava omia rajojaan ja syyllistäjän itsensä opittava päästämään irti uhrautuvuudesta. Tämä kirja kertoo, miten se tehdään. Tunnista elämäsi marttyyrit: osta Minä ja marttyyri -kirja tästä.

Kirsi Hiilamo & Heli Pruuki: Aina tytär, aina äiti — aikuisen naisen suhde äitiin


Aikuisen naisen suhde omaan äitiin on usein yksi elämän tärkeimpiä ihmissuhteita. Oli kokemus siitä sitten positiivinen tai negatiivinen, on useimmalla meistä ollut elämässämme keskeisessä osassa jonkinlainen äitihahmo ja häneen rakentunut suhde. Tämä suhde vaikuttaa meihin ja toimintamalleihimme aikuisuudessakin — halusimme niin tai emme. Psykoterapeutti Kirsi Hiilamon ja pariterapeutti Heli Pruukin kirja Aina tytär, aina äiti käsittelee juuri tätä elämämme kannalta niin keskeistä ihmissuhdetta. Kirjan mukaan mielikuvamme äidistämme kertovat paljon itsestämme ja omista arvoistamme — tämä suhde muovaa ketä tahansa naista mullistavalla tavalla. Tutustu itseesi ja äitisuhteeseesi: osta Aina tytär, aina äiti tästä.

Elämänmuutos


Taru Tammikallio: Oman elämäsi Superstara


Kirjailija Taru Tammikallio teki vuosia töitä, joista ei pitänyt, ennen kuin lopulta keräsi rohkeutensa ja toteutti kaikki urahaaveensa kerralla. Heittäytymisen tuloksena hän tienaa nyt paremmin tehden juuri niitä töitä, joista oikeasti nauttii. Samalla syntyi myös tämä kirja. Oman elämäsi Superstara on paljon kaivattu motivaatiobuusti ja potku takamukselle silloin, kun jumitat urilla, joilla et oikeastaan viihdy. Toteuta villeimmätkin urahaaveesi: osta Oman elämäsi Superstara tästä.

Pasa & Atpo: Vituiksi meni — täytettävä omaelämänkerta


Pasan ja Atpon täytettävä omaelämänkerta Vituiksi meni perehtyy juuri siihen itseensä — vituiksi menneeseen elämään. Ketä tässä nyt enää huijata, juuri niin kun on kuitenkin mennyt kaikki lapsuudesta nykypäivään. Humoristinen kirja käy läpi elämän pahimmat mokat, noloimmat muistot ja pieleen menneet kokeilut niin ihmissuhteissa kuin työmaailmassakin. Opi nauramaan takaiskuille: osta Vituiksi meni tästä.

Entä jos olisit juuri toivomasi versio itsestäsi?


Näiden monipuolisten uutuuksien lisäksi valikoimaamme kuuluu satoja muita itsensä kehittämisen kirjoja. Niiden avulla kasvetaan ihmisinä, hallitaan aikatauluja, käsitellään pettymyksiä ja muutetaan elämiä. Eikö listalta löytynyt luettavaa? Tutustu koko kirjavalikoimaamme kategorioittain täällä. Vai jäitkö kaipaamaan juuri sinulle täydellistä uutuuskirjaa? Kaikkia viimeisimpiä uutuuksiamme pääset selailemaan täällä.

Artikkelin avainsanat:

kirja, kirjat, itsensä kehittäminen

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu