Suosituksemme yrittäjille: 6 kirjaa + 4 työkalua

Kirjoittanut: Iina Niemelä - 26.11.2020

Itsensä kehittäminen on tärkeää ja hyödyllistä kaikille. Yksiä ahkerimpia sen parissa puuhastelevia näyttävät kuitenkin olevan yrittäjät. Ei ihme — yrittäjyys vaatii aivan omanlaistaan rohkeutta, heittäytymiskykyä ja päättäväisyyttä. Menestyneen yrityksen takana toimii aina ihminen, joka kehittää aktiivisesti liiketoiminnan lisäksi itseään.

Nappaa tästä talteen parhaat kirja- ja työkalusuositukset itsellesi tai yrittäjätuttavallesi. Vinkkien avulla pääsee kehittämään niin ajankäyttöä, luovuutta kuin päivittäisiä tapojakin sekä varmistamaan sen, ettei työ vie yrittäjää mukanaan.


Kuusi parasta itsensä kehittämisen kirjaa yrittäjälle


1. Pura rutiinit atomeiksi: sinulle, joka haluat tehostaa päivittäistä tekemistäsi


James Clearin Pura rutiinit atomeiksi — näin saat aikaan muutoksen, joka pysyy on tapojen voimista kertovien kirjojen parhaimmistoa. Teos vakuuttaa sinut siitä, kuinka suuri merkitys jokapäiväisillä valinnoillasi on ja kuinka pienetkin parannukset tuottavat mittavan lopputuloksen kertaantuessaan. Tämän kirjan luettuasi optimoit arkesi ja työntekosi tehokkaimmilleen. Tässä artikkelissa läpikäymme kolme Pura rutiinit atomeiksi -kirjassa esiteltyä tapaa rakentaa rutiineita onnistuneesti — pääset tutustumaan kirjaan kätevästi siellä!

2. Oman elämäsi Superstara: sinulle, joka haluat saavuttaa villeimmätkin urahaaveesi


Taru Tammikallio kävi itse ensin töissä, joissa ei viihtynyt, ennen kuin päätti heittäytyä ja toteuttaa kaikki urahaaveensa kerralla. Tästä matkasta syntyi myös kirja, Oman elämäsi Superstara. Tarun henkilökohtaiset opit ja hyödylliset vinkit tekevät kirjasta käytännönläheisen oppaan, joka takuuvarmasti motivoi ja inspiroi sinua tavoittelemaan rohkeasti juuri sitä, mitä elämältäsi oikeasti haluat.

3. Kesytä töiden hullunmylly: sinulle, joka haluat leppoistaa työntekoa


Jason Friedin ja David Heinemeier Hansonin kirja Kesytä töiden hullunmylly tuomitsee tapamme tehdä töitä — sitä tilaa, jossa kalenteri on täynnä, unettomat yöt tulevat tutuksi ja työviikot venyvät. Työelämän ei kuulu olla tällaista. Ratkaisuksi kirja tarjoaa toimintatapaa, jonka tuloksena vietät töissä vähemmän aikaa mutta saat siellä enemmän aikaan.

4. Ruuhkavuosiopas: sinulle, joka haluat — ja ansaitset — kaiken myös perhe-elämässäsi


Vaikka yrittäjyys vaatii ihmiseltä palkkatyötä enemmän joustoa ja heittäytymistä, ei yrityksen tarvitse imaista sinua kokonaan mukanaan. Inspiroivan naisporukan (Laura Hannola, Julia Isoniemi, Johanna Kalliomäki, Linda Rautanen, Laura Rönnholm, Riina Salmivalli) kirja Ruuhkavuosiopas tukee sinua matkallasi siihen pisteeseen, jossa saat kaiken: antoisan vapaa-ajan, onnellisen perhe-elämän ja mielekkään työuran.

5. Voittamaton: sinulle, joka haluat työkaluja menestymiseen


Voittamaton esittelee ja tutkii yhtätoista avainkykyä, jotka toistuvasti yhdistävät menestyneitä ihmisiä. Kirjailijat Ilkka Rajala, Petri Matero ja Davide Floreno vievät sinut teoksellaan matkalle, jonka tarkoituksena on löytää menestyksesi ja mielenrauhasi avainkyvyt.

6. Älykkyysloukku: sinulle, joka haluat tehdä parempia päätöksiä


David Robsonin Älykkyysloukku ei vain auta sinua tunnistamaan päätöksentekosi kompastuskiviä, vaan se myös saa sinut ymmärtämään, että koulutustaso ja älykkyys eivät todellakaan kulje käsi kädessä. Itse asiassa juuri kaikista älykkäimmät tutkijat ovat niitä, jotka tekevät eniten virheitä ja sokeutuvat omalle puolueellisuudelleen. Kirja auttaa sinua tunnistamaan vinoutuneen käsityksemme älykkyydestä, jotta voit tehdä vähemmän virheitä ja ymmärtää itseäsi paremmin. Tutustu Älykkyysloukkuun paremmin lukemalla esittely kirjasta.


Neljä parasta työkalua itseään kehittävälle yrittäjälle


1. Tänään-työkalu: sinulle, joka haluat selkeyttää arkeasi


Tänään-työkalu ei ole kalenteri, planner tai muistikirja, vaan jotain kaikkien niiden väliltä. Sen pyrkimys on selkeyttää omistajalleen, mikä on kaikista olennaisinta niin päivä-, viikko- kuin kuukausitasolla. Työkalun avulla tunnistat sinulle merkityksellisimpiä tehtäviä, suodatat pois epäolennaisuudet sekä tunnistat hyviä ja huonoja toimintatapojasi.

2. Pim! Luovuuskortit: sinulle, joka haluat uusia ideoita ja ajattelumalleja


Nimensä mukaisesti luovuuskortit ruokkivat luovuuttasi erilaisin herättelevin ja aktivoivin tehtävin. Korteilla on eri teemoja, jotka liittyvät esimerkiksi ideoiden keräämiseen ja lopputuloksen viimeistelyyn. Kun luovuutesi kaipaa tönäisyä eteenpäin tai toiminta meinaa jäädä samoille urilleen, antavat Pim!-kortit erilaisia ajattelun menetelmiä.

3. Lujasti lempeä -kalenteri 2021: sinulle, joka haluat muistaa oman jaksamisesi


Psykoterapeutti Maaret Kallion Lujasti lempeä -vuosikalenteri toimii tavallisen kalenterin lisäksi tärkeänä itsensä kuuntelemisen väylänä: kiireiden ja tapaamisten lisäksi kalenterisivuilla seurataan omia voimavaroja ja tärkeitä oivalluksia. Kuukausittaiset harjoitukset ja erilaiset henkisen hyvinvoinnin teemojen ympärillä pyörivät tekstit kannustavat sinua hengähtämään.

4. Kynä-tehtäväkirja: sinulle, joka haluat saada tekstisi uuteen eloon


Kynä-kirjasarjan tehtäväkirja, Kynä — tehtäviä oman äänen löytämiseen sisältää lähes sata luovaan kirjoitusprosessiin liittyvää harjoitusta. Ei kuitenkaan tarvitse olla kirjailija, jotta kirjasta on hyötyä — kirjoittamisen taidot ovat iloksi kaikkialla, niin sosiaalisessa mediassa, sähköpostiviesteissä kuin liiketoimintasuunnitelmissakin. Tehtäväkirjan avulla pääset käsiksi siihen, miksi jotkut tekstit väsyttävät toisten tempaistessa mukaansa.


Löysitkö listalta luettavaa? Voit selailla lisää työelämään liittyvää kirjavalikoimaamme täällä, inspiroivia kortteja täällä ja kalentereita ja plannereita täällä.

Artikkelin avainsanat:

työelämä, elämänhallinta, itsensä kehittäminen, kirjat

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu