Viisi itsensä kehittämisen kirjoja lukevaa paljastaa, miksi lukevat ja mitä - osa 4: Kaisu Jouppi

Kirjoittanut: Nelli Miettinen - 13.8.2020


Jatkamme sarjaa, jossa viisi itsensä kehittämisen kirjojen lukijaa jakavat lukukokemuksiaan. Neljäntenä kokemuksena itsensä kehittämisestä jakaa Kaisu Jouppi.

Tutustu:
VERKKOSIVU | INSTAGRAM

Näin hän kertoo itsestään verkkosivullaan: "Olen tyttö nimeltä Kaisu. Rakastan juustoja, nauramista ja haluan tallustaa elämän läpi niin, että loppumetreillä ei kaduta.

Olen ammattivalokuvaaja, yrittäjä, äiti, kirjailija, sisällöntuottaja ja someaktiivi, jonka seuraava ammatti voisi olla personal organizer tai ääninäyttelijä.

Juustojen lisäksi ruoka, sisustaminen, design, taide, maalaaminen, muoti, kirjallisuus ja henkinen hyvinvointi ovat avainsanoja blogissa ja elämässäni. Tavoitteena on kertoa aidosta elämästä, aidosti. Hehkuttaa intohimoja ja toimia keskustelun aloittajana."

Kysyimme Kaisulta neljä kysymystä:


1. Mitä itsensä kehittämisen kirjaa olet viimeksi lukenut? Millaisia fiiliksiä kirja herätti?


Luin viimeksi Maaretta Tukiaisen Tärkeintä tänään -teoksen, joka muistutti hetkessä elämisestä. Olen huomannut, että kiireisen arjen keskellä ei riitä, että lukee kerran hetkessä elämisestä tai itsensä kehittämisestä. Useat asiat tarvitsevat eteenpäin puskemista kerta toisensa perään. Sen myötä niistä joskus toivottavasti tulee rutiinia. Toistot ovat avainasemassa, mutta melkein aina uusi kirja antaa vielä jonkun uuden oivalluksen. Myös elämäntilanne vaikuttaa, ja suosikkiteos voi antaa vuosien päästä aivan toisenlaisen näkökulman kuin nyt.

2. Miksi itsensä kehittämisen kirjat kiinnostavat sinua? Millaisia oivalluksia, ideoita, inspiraatiota olet ehkä saanut niistä?


Self help -opusten lukemisessa pitää olla mieli avoinna ja valmis soveltamaan asioita omaan elämään. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, eikä kirjoja tarvitse lähteä suorittamaan. Uskon mikromuutoksiin, ja täten pelkkä ajattelu voi tuottaa tulosta jossain vaiheessa. Minusta on myös tosi oleellista, että asioita pohtii itse kynän kanssa, ei pelkästään ajattelemalla. Kirjoittaessa saattaa usein oivaltaa asioita, joita ei tiennyt edes ajattelevansa. 

3. Mitä itsensä kehittämisen kirjaa suosittelisit myös muille? Miksi?


All time favorite itsensä kehittämisen kirjaa ei löydy. Tässä kuitenkin muutamia suosikkejani viime vuosilta: 
- Elizabeth Gilbert: Big Magic, uskalla elää luovasti
- Anne Karilahti: Vapaaksi, luo itse oma elämäsi
- Jen Sincero: You are a badass
- Timothy Ferriss: 4 tunnin työviikko

4. Itseään voi kehittää monella tavalla. Onko kirja sinusta tähän hyvä keino? Jos on niin, miksi?


Kirja on erinomainen keino itsensä kehittämiseen, koska sitä voi annostella itselle sopivalla tavalla, lukea rivien välistä ja sivuuttaa asioita, joiden ei koe koskevan itseään. 

Artikkelin avainsanat:

itsensä kehittäminen, kirjat, self help

Arkisto:

2022

2021

2020

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Heinäkuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu