Pim! Luovuuskortit
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

23,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2020
  • ISBN 978-952-451-990-8
  • kortit
  • 39 korttia

Paavo JärvilehtoLauri Järvilehto

Pim! Luovuuskortit

Sparraa luovuuttasi helposti!

Luovuus on yksi hienoimmista inhimillisistä ominaisuuksista. Kehittämällä omaa luovuuttasi voit tehdä elämästäsi kiinnostavampaa, kiehtovampaa ja mukaansatempaavampaa.

Luovuuteen kuuluu epätoivo. Jossain vaiheessa työskentely on innostavaa. Välillä taas tuntuu, että kaikki on vain pelkkää tuubaa. Siksi on tärkeää jatkaa tekemistä myös silloin, kun se tuntuu vaikealta. Ratkaisut löytyvät ennen pitkää — etenkin kun opettelet käyttämään erilaisia luovan ajattelun menetelmiä.

Nämä kortit auttavat sinua, kun luovuutesi kaipaa sparrausta. Voit käyttää niitä työprojektin, taideteoksen, oppimistehtävän tai minkä tahansa uuden idean synnyttämiseen ja valmiiksi saattamiseen.Kortit on jaettu kolmeen ryhmään:
⭐️ KERÄÄMINEN
⭐️ VALIKOINTI JA LUONNOSTELU
⭐️ JALOSTAMINEN JA VIIMEISTELY

Keräämisvaihe tarkoittaa luovan työn mahdollistamista. Siinä et vielä pyri synnyttämään työtä, vaan vasta keräät aihioita ja ideoita, joiden pohjalta voit myöhemmin rakentaa jotain uutta.

Valikointi ja luonnostelu ovat vaiheita, joissa synnytät keräämästäsi materiaalista työsi ensiversion. Sen ei tarvitse vielä olla jalostettu ja hieno, vaan riittää, että se on jollakin tavoin johdonmukainen kokonaisuus.

Jalostaminen ja viimeistely ovat vaiheita, joissa tiivistät ensiversiostasi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Siinä missä keräämisvaiheessa keskitytään ennen kaikkea materiaalin määrään, on tässä työvaiheessa
huomio laadussa. Jos luova prosessi junnaa paikallaan, ota keräämiseen keskittyvät kortit käteesi ja valitse pakasta yksi sattumanvarainen kortti. Toimi kortin ohjeiden mukaan ja kerää lisää materiaalia luovaa työtäsi varten. Savipatsasta ei voi tehdä ilman savea eikä luovaa työtä ilman kerättyjä ideoita.

Voit käyttää kortteja esimerkiksi näin:


• Jaa kortit kolmeen ryhmään vaiheiden mukaisesti. Siivitä luovaa työtäsi selailemalla korttien mahdollisuuksia. Mieti, mikä kortti sopii kulloinkin työsi sen hetkiseen vaiheeseen, ja toimi kortissa esitetyllä tavalla.
• Laita valitsemasi ryhmän kortit eteesi taustapuoli ylöspäin. Hyödynnä luovuutta stimuloivaa sattumaa valitsemalla yhden kortin sattumanvaraisesti ja toimimalla sen mukaan. Älä ohita haastavaakaan ehdotusta vaan anna luovuudelle mahdollisuus.

Paavo Järvilehto on palkittu mainossuunnittelija ja strategi. Hän on suunnitellut maailmanlaajuisia mainoskampanjoita muun muassa Finnairille, Aurinkomatkoille ja Nokialle ja voittanut näistä lukuisia kansainvälisiä tunnustuksia, mukaan lukien "internetin Oscarin", Webbyn. Hän toimi vuosia Suomen parhaaksi valitun mainostoimisto Mirumin luovana johtajana. 

Lauri Järvilehto, FT, on tietokirjailija, muusikko, filosofi ja sarjayrittäjä. Hän toimii Aalto-yliopistossa työelämäprofessorina ja on perustanut Filosofian Akatemian. Hän on kirjoittanut kuusi suomenkielistä tietokirjaa, viimeisimpänä startup-maailmaa käsittelevän teoksen Kiitorata. Nuorempana hän tuotti yli kuusikymmentä musiikkiprojektia ja työskenteli vuoden Svenska teaternin kapellimestarina. 

  • 1. painos, 2020
  • ISBN 978-952-451-990-8
  • kortit
  • 39 korttia