Ihmissuhteiden anatomia
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

37,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
  • 2022
  • Sidottu, 200 sivua

Jussi Sudenlehti

Ihmissuhteiden anatomia

Ihmissuhteiden anatomia kertoo suhteista, minuuden syntymisestä ja suhteiden merkityksestä koko elämän ajan. Rakkaus, kiintymys ja suhde voivat olla liian etäisiä, läheisiä tai tunkeutuvia. Ennen kaikkea suhteet ja niihin liittyvät tunteet ovat annosteluongelmia: Liian paljon, liian vähän tai liian äkkiä — tai ei koskaan.

Tutkimusten mukaan onnistunut ihmissuhde parantaa oppimistuloksia, vähentää yksinäisyyttä ja ennenaikaisen kuoleman riskiä. Ihmiset syntyvät, elävät ja kuolevat suhteissa. Erilaiset kriisit ovat näyttäneet haavoittuvuutemme toisten ihmisten tarvitsemisen suhteen.

Ihmissuhteiden anatomia on populaari tietokirja, joka kertoo tarinoita pienistä, mutta merkittävistä teoista, joita jokainen voi tehdä kohdatessaan toisen ihmisen. Ihmissuhteiden anatomia on populaari teos ja sen sisältö sopii kaikille ihmissuhteissa oleville, ihmissuhdetyön ammattilaisille, opettajille, terapeutille ja heille, jotka haluavat ymmärtää itseään ja muita paremmin.

”Kantava ajatus koko kirjoitusprosessin ajan oli, että tämä kirja antaa ymmärrystä ja keinoja toimia ihmissuhdetyössä tietoisemmin. Olen itse työskennellyt lastensuojelussa toista vuosikymmentä ja nähnyt läheltä, mitä suhteettomuus ihmisille tekee”, Sudenlehti kertoo kirjoittamisprosessistaan.

Sudenlehden mielestä hyvissä ihmissuhteissa piilevää voimaa ja vaikutusta ei tunneta riittävästi: ”Suhteissa tulemme meiksi ja huomaamme tarvitsevamme toisiamme pysyäksemme inhimillisinä. Ilman suhteita sairastumme. Yhteytemme toisiin, toistemme tarinoihin ja koko luovaan kulttuuriin on yksi resilienssin eli psyykkisen joustavuuden edellytys.”

Kirjailijan, psykoterapeutin ja pidetyn kouluttajan kirja tiivistää ymmärrettävällä tavalla yhteen tutkimustietoa ja kokemuksia suhteiden merkityksestä.

  • 2022
  • Sidottu, 200 sivua