To do: terveys
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

29,90 €

Ostoskorissa 0 kpl
  • 2. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-106-9
  • Sidottu, 163 sivua

Tiedenaiset

To do: terveys

Kuvitellaanpa hetki kaksi omasta hyvinvoinnistaan huolehtivaa ihmistä. He liikkuvat ja elävät tismalleen samalla tavalla: aamu käyntiin parsakaalismoothiella, salille kuntoa kohottamaan, säännöllinen meditointi iltaisin ja kerran viikossa herkkuilta.

Toinen heistä tekee asiat siksi, että siitä tulee itselle hyvä fiilis. Toinen tekee asiat jääräpäisesti ja ohjeiden mukaan, koska pitää elää terveellisesti. Voivatko he yhtä hyvin?

Terveydestä ja hyvinvoinnista on tullut yksi kohta loputtomalle to do -listalle. Lenkki hoidettu — rasti kalenteriin!

Samaan aikaan ohjeita parempaan hyvinvointiin tulee ovista ja ikkunoista. Toisinaan ne ovat iloisesti ristiriidassa. Mistä oikein löydämme sen tiedon, joka auttaa meitä voimaan hyvin? Mitä asioita pitäisi oppia kyseenalaistamaan, jotta emme tekisi huonoja valintoja?

Tämä kirja ohjaa lukijansa tielle, jossa terveys ei ole suorittamista. Kirjassa ei ladata liukuhihnalta sääntöjä, joiden avulla hyvinvointi syntyy, vaan kannustetaan uteliaaseen oppimiseen. Kun oppii tuntemaan itsensä ja löytämään luotettavaa tietoa oman hyvinvoinnin tueksi, voi tehdä aitoja valintoja kohti parempaa vointia. Kirja on ensimmäinen askel kohti ymmärrystä omasta hyvinvoinnista.

Tiedenaiset on kahdeksan nuoren naisen asiantuntijaryhmä. He murtavat someviestinnässään vääriin tietoihin pohjautuvia terveysmyyttejä ja ovat vastaisku sosiaalisessa mediassa leviävälle, joskus vaarallisellekin mututiedolle. Tiedenaiset kannustavat ottamaan selvää taustoista helppojen väitteiden takana ja levittävät eteenpäin tieteeseen perustuvan tiedon voimaa!

Jemiina Kemppainen on monipuoliseen suorituskyvyn kehittämiseen ja lantionpohjan toimintaan erikoistunut liikunta- ja kuntoutusalan ammattilainen sekä intohimoinen kehorauhan puolestapuhuja.

Jenni Puoliväli on lääketieteen lisensiaatti sekä anestesiologiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri, joka viihtyy tiukoissa tilanteissa ja rakastaa tiimissä työskentelyä.

Heidi Kinnunen on ruokasuhteesta ja syömisen moraalisuudesta väitöskirjaa tekevä ravitsemusasiantuntija ja valmentaja, jota kiinnostaa erityisesti, miksi ja millä fiiliksellä syödään.

Minni Nevalainen on teologian maisteri sekä peruskoulun uskonnon, terveystiedon ja psykologian lehtori, joka innostuu koulutuksesta, opehommista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja uskontotiedosta.

Sanni Sadetuuli Saarinen on kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja ja terveystiedon aineenopettaja, jota kiehtoo erityisesti nuorten terveys- ja seksuaalikasvatus, elinikäinen oppiminen, oppimisen prosessit ja koulutuspolitiikka.

Anni Saukkola on neurologiaan erikoistuva lääkäri, joka innostuu terveyskäyttäytymisestä, mielen ja kehon yhteydestä sekä terveyden tabuaiheista.

Jasmiina Pöntinen on kliinisen ravitsemustieteen maisterivaiheen opiskelija ja tuleva laillistettu ravitsemusterapeutti, jota kiehtoo erityisesti syömisen psykologia. Jasmiina on vapautuneen syömisen ja rennon ruokasuhteen puolestapuhuja.

Anniina Halonen on ravitsemustieteen maisterivaiheen opiskelija, jota kiehtoo ravitsemustieteen loputon kompleksisuus, ruokakasvatus ja terveyskäyttäytyminen muuttuvassa maailmassa.

  • 2. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-106-9
  • Sidottu, 163 sivua