Lempeän kasvattajan opas
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

29,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-283-7
  • Nidottu, 237 sivua

Tiia Trogen

Lempeän kasvattajan opas

Aikuisen itsesäätely ja itsemyötätunto

Aikuisten tunnetaitojen kirja, joka auttaa myös lasta!

Meiltä aikuisilta vaaditaan hyvää itsesäätelykykyä. Mutta vain harva meistä on saanut omassa lapsuudessaan tukea tunnetaitojen opetteluun.

Itsesäätely ja itsemyötätunto ovat oleellisia lempeän kasvattajan ominaisuuksia. Itsesäätely on tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen säätelyä sekä keskittymiskykyä. Itseä kohtaan osoitettu myötätunto puolestaan on perusta myötätuntoon toisia kohtaan. Ilman tietoa ja harjoittelua näitä ominaisuuksia on vaikea hyödyntää kasvatuksessa.

Tunnetaitojen harjoittelu on parasta, mitä minulle on ikinä tapahtunut. — — Jonkinlaiset mielen silmälaput tuntuivat putoavan silmiltäni, ja pystyin ymmärtämään tunteitani ja niistä seuraavaa toimintaa.
Kasvattajan kokemus kirjassa

Tämän kirjan tavoite on olla kasvattajan ja vanhemman, ja siten myös lapsen, itsesäätelyn apu. Kun aikuinen pystyy säätelemään omia tunteitaan ja käyttäytymistään, myös lasten itsesäätely kasvaa. Käytännönläheinen kirja sisältää tietoa, tukea ja harjoituksia, joiden myötä on mahdollista tulla lempeäksi kasvattajaksi.

Tämä on kirja meille, jotka haluamme niin itsemme kuin lasten takia olla tunnetaitoisia. Toivon, että tämä kirja toimii sinulle ponnahduslautana tunnetaitojen maailmaan. Voi olla, että olet jo tunnetaidoissasi pitkällä tai sitten vasta keräät rohkeutta lähteäksesi omalle matkallesi.

Vaikka tunnetaitojen harjoittelu aikuisiällä tuo eteen myös vaikeutensa, se on erittäin palkitsevaa. Enkä ole koskaan kuullut kenenkään katuvan sitä, että on vahvistanut omia tunnetaitojaan. Useampi on todennut, että olisi pitänyt ryhtyä siihen jo aiemmin. Sinun tilaisuutesi on nyt.

Ratkaisun avaimet ovat käsissäsi. Lähdetään yhdessä kohti lempeän kasvattajan polkua!

Ote kirjasta

Kirja esittelee myös aikuisen tunnetaitojen portaat
1. porras: HAVAITSEMINEN
2. porras: HYVÄKSYMINEN
3. porras: KANNATTELU
4. porras TUNNISTAMINEN
5. porras YMMÄRTÄMINEN
6. porras ILMAISEMINEN
7. porras SÄÄTELEMINEN
8. porras KÄSITTELEMINEN
9. porras PURKAMINEN
10. porras TASAPAINO

TM Tiia Trogen on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa. Hänet tunnetaan erityisesti positiivisen kasvatuksen menetelmästään, jonka hän on kehittänyt positiivisen psykologian tutkimustulosten pohjalta.

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-283-7
  • Nidottu, 237 sivua