Sisu
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

25,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-670-9
  • Sidottu, 210 sivua

Sonja StrömsholmEmilia LahtiLauri JärvilehtoMeeri Koutaniemi

Sisu

Tarinoita itsensä ylittämisestä ja hyvän tekemisestä

”Mihin voisimmekaan vielä päästä? Kun aivot ja sydän ovat linjassa jonkin
asian saavuttamiseksi, ihmistä on aika vaikea pysäyttää.”
— Kimmo Kedonpää

"Emme tarvitse lisää sankareita, supertähtiä tai virheettömyyden illuusiota vahvistavia hahmoja. Tarvitsemme aitoja ihmisiä. Sellaisia, jotka ovat inhimillisen rosoisia reunoilta, hieman mutaisia ja arpisia. Niitä rohkeita keskuudessamme, jotka uskaltavat pudottaa suojukset alas ja osoittaa siten, että kaikki muutkin ympärillämme ovat vain ihmisiä. Haavoittuvia, toiveikkaita matkaajia, jotka muistuttavat siitä, että me kaikki olemme kulkeneet pitkän tien sinne, missä olemme tällä hetkellä."
Emilia Lahti

Sisu asuu meissä kaikissa. Nykyajan sisu on voimavara, jossa itsensä ylittäminen, hyvän tekeminen ja yhteisöllisyys kulkevat käsi kädessä.
Tämän kirjan sisukkaat päähenkilöt kertovat meille oman sisutarinansa. Heitä kaikkia yhdistää kyky ja päätös suhtautua elämäänsä ja työhönsä intohimoisesti. He kertovat, miten ovat ylittäneet mahdottomiltakin tuntuvia esteitä ja löytäneet yrityksen ja erehdyksen kautta kutsumuksen, jonka toteuttaminen vaatii myös sisua.

Kirjan inspiroivien tarinoiden avulla löydät oman sisusi ja rohkaistut käyttämään sitä entistä monipuolisemmin! Sisu alkaa sieltä, missä sinnikkyys loppuu.

Mukana ovat Sirkka Hagman, Pekka Hyysalo, Kimmo Kedonpää, Esko Kivi, Suvi Kuivila, Miki Kuusi, Silja Kyytinen, Kati Lepistö, Obinna Obieze, Linda-Maria Roine (Mercedes Bentso), Evon Söderlund, Tuija Talvitie, Ville Turkka ja Rauli Virtanen.

"Sisu on koskettava teos ihmisyydestä ja periksi antamattomuudesta, herkkyydestä ja voimasta. Se on myös voimakas ja intohimoinen teos itseensä uskojista. Tarinoiden kertojat ovat uskaltaneet olla erilaisia ja ärsyyntyä tarpeen vaatiessa tekemään töitä unelmansa eteen. —— Ilmeikäs kuvakerronta, mehevät tarinat sekä ytimekkäät välisitaatit ruokkivat lukijan mielikuvaa rohkeista ja intohimoisesti itseensä uskovista ihmisistä, joista Sisussa on kysymys. Kirja sopii erinomaisesti eteenpäin pyrkijöille, jotka tahtovat vertaistukea valinnoilleen muutoksen tuulissa."
Super-lehti 12/2015

"Olen lukenut Lahden ja kumppaneiden kirjoittamaa Sisu-kirjaa vaikuttuneena, ja haluan jakaa siitä pienen palasen. -- Sanomattakin on varmaan selvää, että suosittelen kirjaa lämpimästi."
Kauneus ja terveys -lehden Stressitohtori-blogi

"Tuossa kirjassa on kyllä taikaa. Jollain lailla tarinat jäävät vaikuttamaan takaraivossa, ja huomaan että olen ihan siinä maailmassa edelleen. Onneksi on vielä monta tarinaa lukemattakin."
- Lukijapalaute

Kirjan tekijät:”Tämä kirja on arvostava ylistys sisulle ja sisukkaille ihmisille. Ei vain näille 14 upealle haastatellullemme vaan meille kaikille, jotka jaksamme nousta uudestaan jaloillemme.”
Sonja Strömsholm

”Meissä kaikissa on voimaa ja vääntöä enemmän kuin uskommekaan. Tuon potentiaalin ymmärtäminen, herättäminen ja tuominen käyttövoimaksi jokaisen yksilön päivittäiseen elämään on se, miksi herään aamuisin.”
Emilia Lahti

”Sisu voi muuttaa ihmisen elämää ja maailmankuvaa pysyvästi.”
Lauri Järvilehto

”Sisu ei ole hampaat irvessä pakottamista, vaan vaikeimmissa tilanteissa se on lupa romahtaa, itkeä ja koota itsensä uudelleen. Sisu on hyväksyntä keskeneräisyydestä.”
Meeri Koutaniemi

Sisu-teosta varten on haastateltu 15:tä ihmistä heidän kokemuksistaan sisusta. Lisäksi mukana on hieman tutkimustietoa, tekijöiden taustoja ja heidän omia pohdintojaan sisusta. Haastattelukertomukset on jaoteltu lukuihin: Aktiivinen tapa kohdata haasteet, Rajoja uhmaava päättäväisyys ja Vastoinkäymisistä kumpuava voima. Kirja on helppolukuinen, ja visuaalisuuteen on panostettu upein henkilövalokuvin. Haastateltujen taustat ovat moninaiset, ja kaikessa laajuudessaan niistä muodostuu hyvin inspiroivia tarinoita: on sirkustirehtööri, on parikymppinen toimitusjohtaja, on vammaisen lapsen vanhempi, on rap-artisti, jonka musiikki on pelastanut huumeilta, on nigerialaistaustainen siivooja, joka vastaa vihaan hymyllä, on urheilija, jonka ei ennustettu enää heräävän koomasta aivovamman jälkeen, on halvaantunut malli, joka asuu nykyään Italiassa ja kirjoittaa aktiivisesti… Haastattelujen kautta aihe tulee lähelle ja teksti muotoutuu akateemisten ekskluusioiden sijaan kertomuskeskeiseksi ja näin ollen mieleenpainuvaksi sankariodysseiaksi, joka jää kaikumaan mieleen vielä hyvin pitkäksi aikaa. Uskon teoksen puhuttelevan jokaista, joka on kiinnostunut ihmisten rohkeista elämäntarinoista ja positiivisen psykologian aiheista.
www.psykologia.fi

  • 1. painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-670-9
  • Sidottu, 210 sivua