Hyvän unen avaimet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana

29,00 €

Ostoskorissa 0 kpl
  • 2021
  • ISBN 9789523601581
  • Nidottu, 117 sivua

Heli Järnefelt

Hyvän unen avaimet

Nukkumiseen panostamista pidetään terveellisen ruokavalion ja liikunnan ohella yhä tärkeämpänä terveystrendinä. Moni meistä luistaa ruokavaliosuosituksista eikä liiku riittävästi. Sama pätee nukkumiseen ja huonoksi koettu uni näyttää lisääntyneen. Tällä hetkellä arviolta 10 % aikuisväestöstä kärsii unettomuushäiriödiagnoosin kriteerit täyttävästä unettomuudesta.

Unettomuuden lääkkeetöntä hoitoa on tutkittu 1970-luvulta lähtien ja tällä hetkellä psykologisiin menetelmiin perustuvaa hoitoa pidetäänkin ensisijaisena sen hoidossa. Yhtenä hoidon lähtökohtana on itsehoidollisten menetelmien käyttäminen ja monet unettomuudesta kärsivät saavat jo riittävän avun siitä. Hyvän unen avaimet -oppaan tarkoitus on tarjota selkeitä ja helposti lähestyttäviä, hoitosuositusten mukaisia itsehoitokeinoja unen parantamiseen ja unettomuuden helpottamiseen.

Heli Järnefelt on uneen ja unettomuuden hoitoon erikoistunut psykologi, psykoterapeutti ja tutkija. Hän on tehnyt väitöskirjan unettomuuden lääkkeettömästä hoidosta sekä hoitanut unettomuudesta ja muista unihäiriöistä kärsiviä noin 20 vuoden ajan. Lisäksi hän on kirjoittanut aiheeseen liittyen sekä tieteellisiä artikkeleita että ammattilaisille tarkoitettuja ja yleistajuisia oppaita, kirjan kappaleita ja artikkeleita.

  • 2021
  • ISBN 9789523601581
  • Nidottu, 117 sivua